Impulsi (since 1993)

Blagi Home Page Impulsi | hrSlova | BBSing | CEFNet | Alt::BBS | Razno/Misc | Novosti | News | Blagi Blog
Impulsi (since 1993)
Povijest
Hrvatski ISP-ovi
Dial-Up pristup internetu
Broadband FAQ

Novosti

14.05.2007.
Nakon visegodisnje stanke povratak site-a Impulsi. Zbog radova na rekonstrukciji za pocetak dostupni samo azurirani dijelovi o hrvatskim ISPovima.

U periodu zamrlosti site-a, doslo je do vaznih promjena na komunikacijskom trzistu: pojavili su se novi operateri mobilne i fiksne telefonije, te nove tehnologije i novi provajderi u podrucju pristupa internetu.

Osnovna intencija starog site-a u vremenu monopolizma bila je prezentacija informacija koje je monopolist skrivao kao zmija noge. Najveci napor bilo je iskopati informacije iz paucinom zatrpanih mracnih ureda. U sadasnjem vremenu razbijanja monopola zatrpani smo pak velikim kolicinama svakojakih informacija medju kojima se jako tesko snaci. Osjecam potrebu da pomognem ljudima u izboru medju brojnim ponudjenim uslugama fiksne i mobilne telefonije i pristupa internetu.

Sve do nedavno brojni novi ponudjaci nisu bitno odskakali od ponude monopolista jer su o njemu i ovisili. No odnedavno se stvari radikalno mijenjaju: pojavili su se jaci igraci i stvarna konkurencija koja svojim resursima garantira zanimljivu utrku za korisnicima usluga. Zbog nase sklonosti prereguliranju (sto nuzno vodi u anarhiju) informacijski kanali su zakrceni lazima, a to korisnicima bitno otezava odlucivanje i izbor adekvatne usluge. Postajemo ranjivi na nastupe brojnih kuco-ophodarnih prosaca.

Mediji su naravno u sluzbi onih koji ih financiraju reklamama u znacajnim iznosima, pa korisnici telekomunikacijskih usluga ostaju posve neupuceni i nezasticeni a donose odluke koje samo naoko iznose samo jednu kunu ali najcesce kriju vezanost za jednog ponudjaca visegodisnjim ugovorima.

Ne vjerujte reklamama u bilo kojem obliku. Citajte mala slova. Pokusacu vam u tome pomoci.

03.03.2002.
Izmjene u Carnet-u i nova VIPonline usluga Start (1.3.2002).
01.09.2001.
Popravak cijene telefoniranja sa fiksnog prikljucka prema mobilnim mrezama u Austriji. Promjene u tarifiranju pristupa internetu VIP-a (VIPonline). Dodan GlobalNet-ov Gost pristup internetu.
09.08.2001.
Promjene u Net4u tarifama. Ukinuti su CARNetovi anonimni ulazi u Dubrovniku i Puli. Popravljene ankete na stranicama.
04.08.2001.
Azurirani podaci o CARNetu u proracunu troskova, te nadopunjeni i redizajnirani podaci o drugim ISPovima.

Home Page
This page is maintained by Zdravko Blagdan (blagi@remove_if_not_spammer.blagi.net). Last modified 24 Jun 2007.