Pismo Ivi u Zagorje!

(MarjaNet Party #1)


Bilo je tridesetak likova, Veliki petak, 1996., Kalafatic i jedan dugi, dugi stol. Vecina ih se nakon zakuske mirno razisla bez vecih rutavanja. Predjelo: prstaci, skampi, hobotnica, crni rizot, sve mijesano ili po izboru. Glavno jelo: list, samjpero, orada, ugor na brujet, leso skarpina (nekima nije pasalo pa su produzili sa skoljkama i rizotom). Mrki je naravno morao biti izuzetak i papao je cijelo vrijeme sa perunom, nozem i zlicom nesto veliko u ljusturi i sa nekim kao ticalima i clancima. Cuclao je skoro pa 3 megabajta na 1200 i grintao da nema ptice do samoborske pizze. Clanak 3 je uzeo Romac i pomno ga proucavao, no nisu se on i Mrki mogli sloziti je li to pravo ili krivo.

Uglavnom ekipa je bila slozna i niko nije imao morske ideje o janjetini, fast-foodu, cevapima ili boze-me-prosti zagrebackom odresku. Cak ni Jovica koji se dofurao u kaj-filmu, rekao bok i partija. Sergio je narucio 200 MB, ali je pukao na 20 kod alt.rec.lignje. Zeljko je morao setati okolo kako bi stvorio mjesta za desert storm i mrmljao vinikon, vidikon, vicikon. Pio se iskljucivo Babic iz '54, osim naravno maloljetnika koji su ostali na Coca Cool berba '96. Nalf se liberal-vjerno suzdrzavao proucavajuci stranice 'http://kalafatic.fino.st/~jelovnik/' i do male subote pio Jaffascript. Zannyja je Babic toliko zanija da mu je pao mrak na blendu u najkriticnijem trenutku kada smo se svi morali naslikati konobaru.

Mrak II je sa 200 na sat upao u pola konferencije da vidi kako se ekipa dosadjuje. No kada je vidio pravo sranje stvari poslao je curu.hr doma da gleda Sikom na siku, a on sa ekipom nastavio rucni rad. Enigmu je cijelu vecer predstavljao Lutajuci reporter odvodjenjem punoljetnika u pokrajnju prostoriju. Oni koje je odvodio kazivali su da ih je pipao po BBSingu, a on je mutio kako ce sve biti jasno ko Dan za koju noc.

Iznerviran sto mu je konobar donio cackalicu nehigijenicarski, a potom se nije obazirao na tri opomene Bixy je u 27 sati i 5 minuta ustao od stola, revoltirano rutao 'Sit sam svega - iskljucujem se' i pracen tjelesnim zdrugom od 15-tak nejaci demonsrativno napustio popriste krkanluka. Dezurni papa Strumf je medjutim odrzao govor o obrani sloboda maloljetnika i rekao da niko nece njegovoj djeci uskratiti pisanje prije spavanja. Lord je, smatrajuci da je time nekultura dostigla vrhunac sante leda, zbrisnuo. Poslije drz-nedaj cupanja zakljuceno je da se pisanje obavi za jedno mjesec dana na travi Marjana.

Stariji djir je nakon svodjenja racuna sa krcmarom zakljucio da sve skupa bez trave nema smisla, te se odsetao u splitski mrak. Ugledavsi tutekarce jedinu svjetlu tocku podivanili su do daljnjega, provjerili stupanj uzbunjenosti BBSova te zakljucili:

Pizza je bila dobra, ali di je tu MarjaNet?

Zeljko je po obicaju sve popeglao.

Inace je uredno sve po struci zapisivano na film, te napravljen backup na traku. Cini se da je film stradao kada se puno bitova islo utrpati u jedan sektor, a za traku sjor Marfi kaze da nema teorije da je okej.

Blagi

PS. Ispricavam se za eventualne sintaksne i semanticke greske. Stol je bio dugacak, a tastatura mi je blizu kraja.

PPS. Daniela ce svoj primjerak izvjestaja dobiti u pisanoj formi, bez kvacice, sa kvacicama.

(Split, 09.04.96, 00:48)


Home Page Previous Page
This page is maintained by Zdravko Blagdan (blagi@remove_if_not_spammer.blagi.net). Last modified 30 Apr 2007.